Bu haber kez okundu.

Siirt’te Vali Hacıbektaşoğlu Başkanlığında Koronavirüs Denetimi Yapıldı
banner229

İçişleri Bakanlığının 81 Valiliğe göndermiş olduğu genelge doğrultusunda ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen Koronavirüs denetimi Siirt’te de il genelinde yapıldı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Covid-19 ile mücadele kapsamında 81 İlde eş zamanlı olarak "Sağlık İçin Hepimiz İçin" mottosuyla, kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimlere katıldı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu,İçişleri Bakanlığı tarafından tüm ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen Covid-19 Tedbirleri Denetimi kapsamında Şehir Otagarı ve Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan esnafı ziyaret ederek,denetim yaptı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve beraberinde İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay ve Ticaret ve Sanayi Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu yetkililer ile Şehir Otagarı ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki işletmelerde Kovid-19 tedbirlerine yönelik sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetledi.

Otogar’da vatandaşlarla sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, Sağlık Bakanlığının belirttiği kriterlere herkesin uymasını isteyerek, "Gerçekten çok büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Elimizde en önemli silahımız temizlik, maske ve mesafe. Bu üç kuralı her yerde uygulamalıyız." dedi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Hacıbektaşoğlu, bakanlığın belirttiği kriterlere herkesin uymasını istedi.Salgının 21 Eylül'de yüz yüze eğitim başlamadan azaltılması gerektiğini vurgulayan Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:"Kurallara uyan tüm esnaf, tüccar ve denetim ekiplerine teşekkür ediyorum.

Denetimler, kesintisiz devam ediyor. Rehavete kapılmamalıyız. Maalesef 1 Haziran'da sonra hayatın yeni normale döndükten sonra biraz motivasyonumuzu kaybettik. Virüs yokmuş gibi davranmaya başladık. Gelişmeleri, ağır hastaları, izolasyon ve karantina sürecini takip ediyoruz. Tedbirleri elden bırakmamamız gerekir. İnsanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde bulaşma riskleri var. Mecbur kalmadıkça toplu ulaşım ve kalabalık alanlardan uzak durmamız ve tedbirleri almamız gerekir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.