Bu haber kez okundu.

Siirt’te  ‘Turta Girmemiş Orman’ Oyunu Sahnelenecek
banner229

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Turta Girmemiş Orman’ isimli çocuk oyunu 15 Temmuz Demokrasi Meydanında 09 Ağustos Pazar günü Saat:12.00’de sahnelenecek.

Dila Er ile Gözde Kısa tarafından yazılan ve Elif Erdal’ın yönettiği Turta Girmemiş Orman tiyatro oyununun konusu ise şöyle: “Turta Girmemiş Orman’ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı Ejderha’nın dev çileği yemesi, orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli Ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur.

Ormanın afacan devi Devcan da baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı Ejderha’ya yardımcı olmaya çalışır ancak Ejderha’ya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar”.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Burhan Kılıçvuran: “Pandemi süresince çocuklara moral vermek ve sosyal mesafeye dikkat çekmek amacıyla İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Turta Girmemiş Orman’ çocuk oyunumuz, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Siirt’te de çocuklara moral verecek. Tek perde 55 dakika sürecek olan ücretsiz oyun için çadır kurulacak ve çocuklara ikramda bulunulacaktır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.