Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE TERÖR OPERASYONUNDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI
banner229
Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik Siirt ve Şanlıurfa illerinde 31 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 23 zanlıdan 11 kişi tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü PKK/KCK terör Örgütünün şehir yapılanmasına yönelik 24 Ekim tarihinde başlatılan ve yaklaşık dört aylık teknik takip sonucu ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından elde edilen bilgilerin de değerlendirilmesi neticesinde operasyon başlatılmıştı. PKK/KCK terör örgütüne üye olmak, terör örgütü gençlik yapılanması YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde yasadışı sokak eylemlerini organize etmek, katılmak, güvenlik güçlerimize, araçlarına ve Mobese direklerine karşı taşlı, molotof kokteyli, havai fişekli, el yapımı patlayıcı madde ile saldırıda bulunmak, kamu malına zarar vermek, şehir içerisinde barikat kurma, hendek kazma teşebbüsünde bulunmak, kırsal alanda bölücü terör örgütü tarafından silahlı eğitim almak ve bölücü terör örgütü üyesi olmak suçları ile ilgili olarak Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında Siirt merkezde 30, Şanlıurfa'da 1 adres olmak üzere toplam 31 adreste eş zamanlı olarak yapılan operasyonel çalışmada 23 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen silahlar, bu silahlara ait çok sayıda fişek, çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyale el konulmuştu.
Emniyetteki ifade işlemleri ardından dün itibari ile savcılığa sevk edilen ve dün mahkemeleri tamamlanan 23 zanlıdan 11 i terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanırken 7 kişi adli kontrol ve 5 kişi savcılıktaki ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTerör11 Tutuklama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.