Bu haber kez okundu.

Siirt’te, Tamp "Masa Başı Tatbikatı" Gerçekleştirildi
banner229

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan ‘Masa Başı Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Konferans Salonu'nda düzenlenen tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cahit Akkoyun, kurum müdürleri, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, 26 hizmet grubu yöneticisi ve yardımcı birim sorumluları katıldı.

Açılış konuşması yapan İl Acil Afet Müdürü Cahit Akkoyun: ”TAMP ile ilimizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte afet ile acil durumlara müdahalede afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasına ait müdahale planlamasının yapılması amacıyla hazırlanan İl Afet Müdahale Planlarının uygulanabilirliğinin test edilmesi, kamu kuruluşları ve hizmet grupları arasında uyum, işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, amacıyla, il bazında en az biri masa başı olmak üzere tatbikatlar düzenlenmesi öngörülmüştür” dedi.

Daha sonra İl Acil Afet Müdürlüğü tarafından tüm hizmet grubu yöneticilerine, görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Tatbikatta her hizmet grubuna söz verilerek, senaryo gereği Siirt Merkez Aktaş köyünde meydana gelebilecek muhtemel 7.0 büyüklüğünde bir deprem felaketi anında, ilgili kurumların olaya müdahale konusunda oluşturdukları plan çerçevesindeki yöntemleri, hizmet grubu yöneticileri tarafından anlatıldı.

Toplantı temenni ve önerilerin sunulması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.