Bu haber kez okundu.

Siirt’te Sinemaya Gidemeyen Çocuklar, İlk Kez Gezici Sinemayla Buluşacak
banner229

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Siirt Valiliği işbirliği ile il merkezi ve tüm ilçelerimizde sinemaya gidemeyen çocuklar, "Mobil Sinema" tırında ilk kez beyaz perdeyle buluşacak.

Proje kapsamında, Siirt il ve ilçelerinde “Mobil Tır” içinde kurulan sinema salonuna gruplar halinde gelecek olan öğrenciler, ilk kez beyaz perdeye yansıtılan 6 farklı film ile sinemayla tanışmanın mutluluğunu yaşayacaklar.

İl merkezi ve 6 ilçemizde, bir gün süreyle mobil sinema ile yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir.

Sinema kültürünün gelecek nesillere aktarılması adına güzel bir organizasyon hazırlandığını belirten Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu:  “Hazırladığımız program ile 110 çocuk aynı anda, tırın içine kurulan bu sinema salonunda film izleme imkânına sahip olacak. Böylelikle ’Çocuklar İçin Gezen Sinema’ sayesinde binlerce çocuğa ulaşacağız.” dedi.

Sinemanın çocukların kişisel gelişimlerine önemli katkılar sunacağını kaydeden Uslu, “Çocukların sinema ile tanışması, çocukların genel kültürler ve hayal güçlerinin gelişimini sağlamakla birlikte aynı zamanda dünyanın farklı kültürleri ile tanışma fırsatını yakalayacaklarını” kaydetti.

İl merkezi ve ilçe sınırlarında bir gün boyunca (09.00 ile 19.00 saatleri arasında) kurulacak olan "Çocuklar İçin Gezen Sinema" etkinliği tarihleri şu şekilde belirlenmiştir.

8 Kasım Cuma Kurtalan İlçesi,

9 Kasım Cumartesi Baykan İlçesi,

10 Kasım Pazar İl Merkezi (15 Temmuz Demokrasi Meydanı),

11 Kasım Pazartesi Tillo İlçesi,

12 Kasım Salı Şirvan İlçesi,

13 Kasım Çarşamba Pervari İlçesi,

14 Kasım Perşembe Eruh İlçesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.