Bu haber kez okundu.

Siirt’te Okuma Yazma Seferberliği
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan okuma-yazma seferberliği çağrısı kapsamında, açılan kursları ziyaret etti.

Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Saraç Batur ile birlikte Barış Mahallesinde Orgeneral Salih Omurtak İlkokulunu ziyaret ederek, kursiyerler ile bir araya geldi. Kurslara katılan bayanlarla sohbet ederek, çeşitli hediyeler dağıttı.

Ziyaretinde yaptığı konuşmada, projenin önemine değinen Bayan Atik, başlatılan seferberliğe herkesin katkı sunmasını istedi.

İlimizde alan taraması yapılarak ne kadar okuma-yazma bilmeyen kesim varsa tespit edileceğini ifade eden Vali eşi Fulya Atik, hedeflerinin Siirt’te okuma-yazma oranını yüzde 100'e çıkarmak olduğunu kaydetti.

Halk Eğitim Müdürü Mehmet Saraç Batur’da il genelinde çalışma başlattıklarını belirterek, “TUİK verilerine göre ilimizde erkeklerde okuma yazma oranımız %94, bayanlarda da %96 olarak belirlenmiştir.” dedi.

Batur, 1 Şubat tarihi itibariyle il merkezinde açılan 24 okuma-yazma kursuna, 451 vatandaşın müracaat ettiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.