Bu haber kez okundu.

Siirt'te Öğrenciler Açık Öğretim Lisesi Sınavına Giremedi
banner229
Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Siirt'te bugün yapılan Açık öğretim Lisesi Sınavları çok sayıda öğrenci giremedi.
Siirt merkezde ikamet eden bazı vatandaşların sınav yerleri Kurtalan ilçesi gösterilmesine tepki gösteren vatandaşlar Valilik binası önünde toplandı.
Yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olduğunu gerekçe gösteren vatandaşlar sınava girmedi. Şehir içi ulaşımın belediye tarafından açılmadığını ve birçok vatandaşların kendi sınava gireceği okula sabah erken saatlerde yola çıkarak gittiğini ifade eden vatandaşlardan Barış Söyler, kendi sınav yerleri Kurtalan olduğu için Siirt-Kurtalan minibüsleri çalışmadığı için sınava gidemediklerini aktardı.
Söyler şöyle konuştu: Bölgedeki birçok ilde kar yağışı nedeniyle sınavlar ertelendi.
Siirt'te de ertelenmesini bekliyorduk ama sınavın yapılması kararı alındı. Araçlarımız kar altında kaldığı için kendi araçlarımızı çıkaramadık. Servislere geldik Siirt-Kurtalan servisleri de çalışmayınca mağdur olduk. Valilikte yetkililere sıkıntımızı aktarmak için geldik ama hafta sonu olduğu için henüz herhangi bir yetkili gelmemiş.
Söyler, Milli Eğitim Müdürlüğüne yetkililerine sesleniyoruz. Biz, iklim şartlarından dolayı bu mağduriyeti yaşayan öğrenciler olarak yeni bir sınav hakkı istiyoruz. Aksi taktirde hak ihlali olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.
Valilik önünde toplanan öğrenciler bir süre bekledikten sonra sessizce dağıldılar. Siirt-Kurtalan duraklarında uzun süre bekleyen vatandaşlar servis gelmeyince evlerine geri döndüler.
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay yaptığı açıklamada, bugün ve yarın yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi sınavları ile ilgili Valiliğin ve Milli eğitim Müdürlüğünün iptal etme yetkisinin olmadığını, iptal etme yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığına ait olduğunu, sınava giremeyen öğrencilerin mağduriyetini rapor halinde Bakanlığa bildireceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.