Bu haber kez okundu.

Siirt’te "Misafir Anne" Uygulaması Başarıyla Yürütülüyor
banner229

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Misafir Anne” projesi kapsamında Devlet Hastanesinde Pervari ilçemizden getirilen anne adayı misafir edilerek, doğum sonrası anne ve bebeğin gerekli kontrolleri yapılarak sağlıklı şekilde taburcu olması sağlandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Misafir anne uygulamasının bütün anne adaylarının hastanede doğum yapmasını temin etme noktasında bakanlığın yürüttüğü çok önemli bir proje olduğunu dile getiren Ömür, misafir anne projesiyle anne ve bebek ölümlerini azaltmak adına çok önemli başarılar elde ettiklerini açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Elverişsiz hava ve yol koşulları olan yerleşim merkezlerinde ikamet eden gebelerin muhtemel doğum tarihleri yaklaştığında daha elverişli yerleşim merkezlerine nakledilerek konaklamalarının sağlanması ve hastanelerde doğumlarının gerçekleştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı Misafir Anne Uygulaması programını uygulamaya koyduğunu söyledi.

 Dr. Ömür, bu uygulama ile ulaşımı imkansız hale getiren iklim ve yol şartlarında yaşayan, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebeler ve riskli gebeler tespit edilmekte ve gebelik ile ilgili tüm müdahalelerin yapılacağı bir sağlık kuruluşuna en kısa zamanda ve risk almadan ulaşabileceği yerleşim merkezlerine davet edildiğini, daveti kabul eden gebeler muhtemel doğum tarihleri yaklaşırken konaklama merkezlerine nakledilerek misafir edildiğini ve doğum zamanı geldiğinde doğumları hastane ortamında gerçekleştirilmekte ve doğum sonrasında anne ve bebeğin sağlık durumu uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine götürülmesi sağlandığını belirtti.

Dr. Ömür, daveti kabul etmeyenlerden ise konuyu ve riskleri anlayıp kabul ettiğine dair imzalı tutanak alınmakta ve izlemlerine devam edilmektedir.

Bu kapsamda Pervari İlçesinin bir köyünde riskli gebe olarak belirlenen bir Anne Pervari ilçemizden getirilerek Siirt Devlet Hastanesinde 1 gün misafir edildikten sonra sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü İbrahim Teğin, Misafir Anne Proje Sorumlusu Hemşire Betül Yürek ve Çocuk Ergen Üreme Sağlığı personelleri Siirt Devlet Hastanesinde Misafir Anneyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Siirt Belediyesi tarafından yürütülen "Hoşgeldin Bebek" projesi kapsamında aileye hediye verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.