Bu haber kez okundu.

Siirt’te MHP’den HDP’ye Sandık Başkanlığı Desteği
banner229
Yüksek Seçim Kurulu’na Dün teslim edilmesi gereken Sandık Kurulu Başkan listesi Siirt Milliyetçi Hareket Partisi tarafından teslim edilmedi.
Siyasi partilerin Sandık Kurulu Başkanlığı listelerini YSK’ya (28 Eylül 2015) teslim etme süresi doldu.
Bugün (29 Eylül 2015) ise sandık yönetim kurulu ve sandık görevlilerinin listesi YSK’ya teslim edilmesi için son gün.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ LİSTEYİ TESLİM ETMEYEREK HDP’NİN ŞANSINI ARTTIRDI
Siirt’te en fazla oy alan 5 parti dün Yüksek Seçim Kurulu’na Sandık Başkanlığı listelerini teslim ettiler. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi teslim etmedi. Listeleri YSK’ya teslim eden partiler arasında yapılacak kura seçimiyle her sandıkta bir Sandık Başkanı seçilecek. Seçim gününün en kritik görevlerinden biri olan Sandık Kurulu Başkanlığı yarışında Siirt’te Milliyetçi Hareket Partisi’nin liste teslim etmemesiyle HDP’nin şansı yükselmiş oldu.
271 kişilik Sandık Kurulu Başkanlığı seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi listesini teslim etmemesi, HDP’ye kıyak olarak değerlendirildi. Partilerin sandık görevlileri listesini ise bugün (29 Eylül) YSK’ya teslim etmesi gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
SiirtMHPSandıkHdp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne Yapacaksin 9 yıl önce

bu kadar tarafli haber olmaz. 5 partiden bir parti liste vermis. her sandik icin bir baskan kura ile cekilecek. neden sadece hdp ye yariyormus??