Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE MEHMETÇİK, 21 YAŞINDAKİ GENCİN HAYATINI KURTARDI
banner229
Siirt ili, Pervari İlçesine bağlı Doğan köyünde ikamet eden, durumu acil ve ciddi olan Orhan Bulut (21) adlı genç, Akut Apandisit teşhisi ile 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı’na ait askeri Helikopterle, Siirt Devlet Hastanesi acil servisine nakil edilerek, tedavi altına alındı.
Olayın Siirt Valiliğine bildirilmesi üzerine, Pervari İlçesine bağlı Doğan köyünün il ve ilçe merkezine oldukça uzak olması ve yağan karlardan dolayı yolun kapalı olması ve hastanın durumunun ciddi ve acil olması nedeniyle, 3’ncü Komando Tugay Komutanlığından sıhhi tahliye talebinde bulunuldu.
Söz konusu talep üzerine, 3. Komando Tugay komutanlığına ait bir askeri helikopter ve 112 Acil Sağlık ekibi görevlendirilerek, olay mahalline intikalleri havadan sağlanarak, Orhan Bulut (21) adlı genç vatandaşımıza köyde ilk sağlık müdahalesi yapıldı.
Yapılan ilk müdahalenin ardından, Orhan Bulut (21) 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı’na ait askeri helikopterle, Doğan köyünden alınarak, Siirt il merkezine intikalleri sağlandı. Daha sonra Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bulundurulan, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Ambulansa nakil edilen hasta, sorunsuz bir şekilde Siirt Devlet hastanesine ulaştırıldı.
Siirt Devlet Hastanesinde acil servisinde yapılan müdahalenin ardından, Ameliyata alınan Orhan Bulut adlı vatandaş’ın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.
Vali Mustafa Tutulmaz, gece-gündüz demeden zor şartlar altında halkımıza hizmet veren ayrıca terörle etkin bir mücadele veren Mehmetçik önemli bir hasta kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiğini söyledi.
Vali Tutulmaz, ‘hasta kurtarma operasyonunun gerçekleştirilmesinde, başta Tugay Komutanımız Ahmet Şimşek’in şahsında tüm güvenlik kuvvetlerimize ve sağlık ekiplerimize teşekkür ederim.’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.