Bu haber kez okundu.

Siirt’te Kurban ve Yaz Kur’an Kursları Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
banner229

Siirt İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi ev sahipliğinde, 2025 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu ile Yaz Kur’an Kursları Bilgilendirme Toplantısı, Siirt Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Vaizi Ahmet Dilek, İl Müftüsü Şakir Pinal, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasında Müftü Pinal, kurban ibadetinin teslimiyet, fedakârlık ve Allah’a yakınlık anlamı taşıdığını belirterek, 2025 yılında da vekâletle kurban kesim organizasyonunun daha da yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Özellikle Gazze ve diğer ihtiyaç bölgelerine yönelik duyarlılığın artırılması çağrısında bulundu.

Başkanlık Vaizi Ahmet Dilek ise konuşmasına “Öğüt ver; çünkü öğüt müminlere fayda verir” (Zâriyât, 55) ayetiyle başladı.
1994’te başlatılan vekâletle kurban organizasyonunun, 2024 yılında 747.052 hisse ile 34 milyondan fazla kişiye ulaştığını belirten Dilek, bu faaliyetin dünyanın en büyük hayri organizasyonlarından biri olduğunu vurguladı.

Diyanet’in, afet bölgeleri de dâhil olmak üzere din, dil, ırk gözetmeksizin yardım ulaştırdığını belirten Dilek, Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünya çapında bir hayır kuruluşu olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Konuşmasında kurban organizasyonları sırasında yaşanan anlamlı hatıralardan da örnekler sundu.

Programın ikinci bölümünde ele alınan 2025 Yılı Yaz Kur’an Kursları hakkında da bilgi veren Dilek, yaz döneminin çocuklar ve gençler için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Görev alacak din görevlilerine başarılar dileyerek sözlerini tamamladı




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.