Bu haber kez okundu.

Siirt’te Küçükler Arası "Ezbere Hadis Okuma" Yarışması Yapıldı
banner229

Siirt İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen Ezbere Hadis Okuma yarışmasında dereceye giren çocuklar altın ve para ile ödüllendirildi.

Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Müftü Yardımcıları Mehmet Şirin Ayral ve Muhammed Özdemir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mirza Tetik, Sivil Toplum örgüt Temsilcileri, Din Görevlileri ve çok Sayıda vatandaş ile birlikte 4-6, 7-11 yaşları arasında yer alan öğrenciler katıldı.

Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan Programda konuşan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Kur'an-ı Kerim'in Allah resulü Hazreti Muhammed'in (sav) eşsiz ve ebedi en büyük mucizesi olduğunu söyledi.

Altıok, Kur'an-ı Kerim'in en büyük müfessirinin peygamber efendimiz olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sizin en hayırlınız kuranı öğren ve öğretendir. Dikkat buyurun; kuranı okuyan veya okutan demiyor, öğrenen ve öğretendir. Kur'an anlaşılsın diye Kur'an yaşanılsın diye Kur'an hayatta aktarılsın diye her bir Müslüman sevgili Peygamber Efendimiz gibi canlı bir Kur’an olsun diye, hayatı taçlandırsın diye, hayatı anlamlandırsın diye hayatı renklendirsin, bereketli bir hayat sürelim, saadete kavuşalım diye indirilmiştir. Kur'an-ın en büyük müfessiri şüphesiz Hazreti Muhammed (sav) efendimizdir."

Kur'an-ı Kerim'den sonra dinimizin ikinci temel kaynağının hadis ve sünnet olduğunu aktaran Altıok, Kur'an ve sünneti okuma, anlama ve hayatımızda tatbik etme noktasında her bir Müslümana çok büyük görevler düşüyor.’’dedi.

Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan Aile slaytı ile devam eden proğram, Ezbere hadis yarışması ile devam etti.

4-6 ve 7-11 yaş arası çocuklar arasında iki grup halinde düzenlenen yarışmada birinci gelenlere çeyrek altın, ikinci gelenlere 200'e lira, üçüncü gelenlere 100'er lira ve yarışmaya katılan her çocuğa da 25'er lira ödül verildi.

İl Müftüsü Ahmet Altıok, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederken hepsinin birincilik hükmünde olduğunu, çok başarılı bir Hadis Okuma Yarışması gerçekleştiğini, öğrencilerin anne-baba ve öğreticilerini tebrik ettiğini belirtti.

Proğram ilahi okunmasıyla  ve ödül töreni ile sona erdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.