Bu haber kez okundu.

Siirt’te Karantina İhlali Yapan 5 Kişi Yurtlara Gönderildi
banner229

Ülke genelinde olduğu gibi Siirt’te covid-19 firarileri bir bir yakalanıyor. PCR testi pozitif çıkan yada testi pozitif olarak belirlenen biriyle temaslı olması nedeniyle evinde karantinada kalması istenen kişiler  dışarıya çıkmaları halinde yakalanıp Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait yurtlarda barındırılıyorlar.

Bu güne kadar ülke genelinde 2700 civarında kişi bu şekilde yakalanıp yurtlara götürüldü ve karantina süresini buralarda geçirmeleri sağlandı.

İlimizde de şimdiye kadar beş kişi için aynı işlemin yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre  bu işlemlerin sekretaryasını Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü, koordinasyonunu AFAD, barınmayı Gençlik ve  Spor, ilaç ve benzeri ihtiyaçlar Sağlık Müdürlüğü  yemekleri de Kızılay tarafından sağlanıyor.

Emniyet güçleri de yurtlarda barındırılanların bir daha kaçmamalarını sağlıyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.