Bu haber kez okundu.

Siirt'te Kar ve Tipi Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor
banner229
Siirt'te 30 Aralık-7 Ocak tarihleri arasında etkili olan kar yağışı nedeniyle 60 işyeri, 7 araç ve 3 evde maddi hasar meydana geldi. Siirt'te kar yağışı nedeniyle valilik bünyesinde kurulan ve Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen kriz merkezi hasar komisyon çalışmaları devam ediyor.
Yapılan tespitlere göre, Siirt’te etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde bazı noktalarda kar kalınlığın bir metreye ulaştığı kaydedilirken toplam 70 işyeri, araç ve evde hasar meydana geldiği tespit edildi. Yapılan tespit çalışmalarında son 15 yılda aralıksız en fazla yağan yağış olduğunu belirten kriz merkezi sorumlusu Cahit Akkoyun, yaptığı açıklamada, devletin tüm imkanları seferber edilerek vatandaşın mağdur olmayacak şekilde kar sürecinin atlatıldığını söyledi.
Yağışın başlamasıyla Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri yol açma çalışmalarında koordine bir şekilde yürütüldüğünü belirten Akkoyun: “112 eki ekipleri acil hasta kurtarma çalışmalarına odaklandı. Acil yardım durumlarında emniyet ve jandarma ekipleri destek verirken aynı zamanda asayiş güvenli bir şekilde sağlandı.
4 Ocak itibariyle hasar tespit çalışmalarına başlandı. İçinde İl merkezinde bulunan halı saha, Çiftlik ve Küçük sanayi bölgesinde bulunan işyerlerinde bulunduğu 60 işyeri, 7 araç üzerine ağaç devrildi ve Tillo ilçesinde 3 konutta maddi hasar tespit edildi.
” Kar temizleme çalışmaları 34 ayrı ekiple yapıldığını belirten Akkoyun şöyle devam etti: “Kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı en fazla 3 metreyi geçen Pervari-Çatak yolu olan ve yaklaşık 30 köy yolun üzerinde bulunduğu Doğan yolu 14 gün sonra dün açıldı. Ardından 9 gün boyunca kardan kapalı olan Eruh-Şırnak yolun açıldı ardından etkili olan şiddetli tipi nedeniyle tekrardan kapandı 5 gündür açma çalışmaları devam ediyor.
Kar yağışı süresince öncelik ana halterler ardından kapanan 270 köy yolumuzu açtık. Toplam yolda mahsur kalan yaklaşık 100 araç kurtarıldı ve 150 hasta vatandaşımız hastaneye sevk edildi.” Ulaşımı olumsuz etkileyen kar ve tipi nedeniyle 4 gündür kapalı olan Siirt-Şırnak karayolu tekrar ulaşıma açılmaya çalışıldığını belirten Akkoyun, ekiplerin en çok yolda mahsur kalan ve terk edilmiş araçların yol açma çalışmalarına engel oluşturduğunu ifade etti.
Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD) Ahmet Yıldız ise vatandaşların yeni yağışlara karşı hazırlık olması gerektiğini uyarısında bulundu.
Siirt’te bu akşam itibari ile yüksek kesimlerde yarın il genelinde etkili olabilecek kar yağışının da beklendiğini dile getiren Akkoyun, "Geçen hafta yaşanan yağışlara benzer yeni yağışlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor.
Vatandaşlarımızın buz sarkıkları ve kar kütlelere kaşı çatı altlarında yürümemeli ve çatıların çökmemesi için temizlenmesi gerekiyor. Araç sahipleri kar lastiği ve yanında zincir bulundurmalıdır. Yolda kalan vatandaşların kesinlikle araçları bıraktığı mevkii ekiplere bildirmesi gerekiyor en azından aracın güvenli bölgeye çekilmesi büyük önem arz ediyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtCahit AkkoyunKarTipi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.