Bu haber kez okundu.

Siirt’te Kadın Emeği Sergisi Açıldı
banner229
 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Siirt Belediyesi bünyesinde kentte yürütülen etkinlikler kapsamında, belediye bünyesinde kadınlara yönelik devam eden meslek edindirme kurslarında kadınlar tarafından kurslarda üretilen ürünler, sergileneceği Kadın Emeği Sergisi açılışı törenle yapıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğüne bağlı Berfin Kadın Danışma merkezi bünyesinde kentte bulunan kadınlara yönelik devam eden Dikiş-Nakış, Takı-Tasarım kurslarının yanı sıra Dudêran  Şengal  kampında  bulunan Êzidi kadınlar tarafından üretilen el ürünlerinin sergileneceği   “Kadın Emeği Sergisi Güres caddesinde  düzenlenen açılış töreni ile  gerçekleştirildi.

Düzenlenen açılış töreninde Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, HDP İl Eşbaşkanı Dilber Sevim,  Barış Anneleri, KJA aktivistleri, KESK Şubeler platformuna bağlı sendikaların kadın Şube Eşbaşkanları, belediye kadın meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

 Serginin açılış töreninde konuşan Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, yaşamı kuran ve toplumu var eden kadınların maalesef sistem ve sistem yapıcılarının eril zihniyete sahip olmalarından dolayı ezildiğini ve sömürüldüğünü ifade ederek, “beş bin yıldır devam eden bu süreci kadınlar olarak benliğimiz, yüreğimiz ve duruşumuzla atlatmak için aşama-aşama verdiğimiz mücadele ile yarınlara daha umutla bakıyoruz.  Bu mücadele zordur ve biz kadınları sorulu süreçler bekliyor” dedi.

Eşbaşkan Epözdemir konuşmasının devamında; “Kadın emeğini görünür kılabilmek ve kadını toplumda yeniden var etmek için her kadının kendi bulunduğu ortamda kadının özgürlüğü için elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz kadınlar dünyaya getirdiğimiz çocuklarımız ile birlikte coğrafyamız ve ülkemizde devam eden çatışmalı sürecin en fazla bedel ödeyenleriyiz.
Kadınlar bu bedeli öderken, bir yandan da toplumun yaşamını güzelleştirmek için bedel ödeyerek mücadele etmeye devam ediyor.  Bu anlamda tüm kadınlarımız verdikleri bu emeklerine sahip çıkarak mücadelelerini daha da ileriye götüreceklerdir. 
Tüm kadınların yaşam alanlarında emeğin küçüklüğüne ve büyüklüğüne bakılmaksızın kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde var olmaları gerektiğine inanıyorum. Bölgemizdeki çatışmaların ve dünyamızda yaşanan savaşların derin izlerini yaşıyoruz. Bütün bunlara rağmen kadınlar olarak barışın geleceğinden umudumuzu kaybetmiş değil.
Barış umutlarımız her zaman büyüyerek devam ediyor.   Barış için umut doluyuz, umutluyuz.  Geçtiğimiz süreçte barış konuşmak ve barış için mücadele etmek bizleri ve tüm kamuoyunu mutlu ediyordu. Ancak içinden geçtiğimiz süreçte barışın her geçen gün uzaklaştığını görüyoruz. Biz kadınlar doğamız gereği savaşlara karşıyız. Duruşumuzla savaşa karşı mücadelemize devam edeceğiz ve bu anlamda bu serginin açılışında emeği olan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Kadın Emeği Sergisinin açılış töreni Siirt Belediye Eşbaşkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, HDP İl Eşbaşkanı Dilber Sevim ve Barış anneleri tarafından kurdelenin kesilmesi ve törene katılanların sergiyi gezmesi ile devam etti.

Tören Dikiş-Nakış kursunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 11 kadın kursiyere sertifikalarının verilmesi ve çekilen toplu hatıra fotoğrafı  ile sona ererken,  serginin bugün mesai bitimine kadar açık olacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeKADINSergi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.