Bu haber kez okundu.

Siirt’te Jandarma Teşkilatının 176. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
banner229
Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından, teşkilatın 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
İl Jandarma Komutanlığın bahçesindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, jandarma teşkilatının 176'ncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onuru, mutluluğu ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. 176 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığının, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirten Yeloğlu, "Milletimizin huzur ve güveni ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz" diye konuştu.
Vali Vekili Gürbüz Saltaş, Jandarma Teşkilatı’yla binlerce yıllık tarihi boyutta adaletin tesis edilmesini en önemli araçlarından bir olduğunu söyledi. Saltaş “Bugüne kadar gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde, gerekse Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprakları içerisinde görev yaptığı dönemde görev alanı itibarı ile çok geniş alanda hizmet vermesini ve çok zor şartlarda hizmet vermesine rağmen hukuktan taviz vermeden, insan haklarından taviz vermeden milletimizin en zor zamanlarında yanında olan, toplumun huzurunu bozmak isteyenlerin korkuluğu ancak hukuka uyanların ve hakkın, adaletin yanında olanların beraber olmaktan mutlu olduğu, güven duyduğu bir teşkilat olmuştur.
Jandarma teşkilatını nasıl tanımlarız diye baktığımızda aklımıza gelen en önemli unsur kırsal alanda vatandaşın en ücra köşede ihtiyaç duyduğunda yanında olan kolluk küveti, ona yardımcı olan devlet gücü diyebiliriz. Yapılan duadan sonra jandarma ile ilgili açılan fotoğraf sergisi gezildi ve katılan misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı.
Programa Vali Vekili Gürbüz Saltaş, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan,Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Cumhuriyet Baş Savcısı Alpaslan Ağçakale, Ağır Ceza Reisi Mehmet Selim Karakuzu, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür çalapkulu, Şehit aileleri ve korucular katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.