Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE İLKBAHAR DÖNEMİ AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI
banner229
Siirt belediyesi bünyesinde ‘İçinde Yeşillikler Olan Bir Siirt Değil, Yeşillikler İçinde Bir Siirt’ sloganıyla hazırlanan proje kapsamında kentte bulunan park, bahçe, orta refüj ve kaldırımlarda 2016 yılı İlkbahar dönemi ağaç dikim çalışmaları başladı.
Başlatılan çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde, çevre düzenleme ekipleri tarafından 2016 yılı içerisinde Yenimahalle, Bahçelievler ve Kooperatif hahallelerinde yapımları tamamlanan kaldırımlara Çam, Top Akasya ve Çınar çeşitlerinden oluşan ağaçlar dikilirken, son bir ay içerisinde kent genelinde 800 ağaç dikildi.
Proje kapsamında 2016 yılı içerisinde kent genelinde 2.500 adet ağacın dikilmesinin hedeflendiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü Ferhan Daşçı, ihale ile alımı yapılan ağaç çeşitleri arasında 500 adet Çınar, 400 adet Top Akasya, 200 adet Logoslo ve 200 adet Süs Eriği’nin bulunduğu toplam 1.300 adet ağacın 2 tır ile Siirt’e getirilerek Park ve Bahçeler müdürlüğü bünyesinde bulunan fidanlığa yerleştirildiğini, geri kalan ağaçlarında en kısa sürede Siirt’e getirilerek Siirt’in yeşillendirilmesi çalışmaları kapsamında şehrin muhtelif yerlerine dikileceğini belirtti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.