Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE HELİKOPTER ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
banner229
Pervari ilçesinde 2012 yılında Pervari kırsalına bağlı Hasan Tepe mevkinde düşen helikopterde şehit olan 17 asker için İl Jandarma Komutanlığı şehitlik anıtında tören düzenlendi.
10 Kasım 2012 yılında Pervari’nin Hasan Tepe mevkiinde aşırı yağış ve sisten düşen helikopterde şehit olan 17 asker için İl Jandarma Komutanlığı’nca “DADAŞ’lar Şehitliği” anıtına ziyaret yapıldı.
Yapılan anma töreninde konuşan Vali Tutulmaz, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk’ü minnetle, şükranla andığımız bu anlamlı günde, Siirtte10 Kasım iki kez hüzün günüdür, bundan üç yıl önce yine bir 10 Kasım gününde elim bir kaza sonucu şehit olan Mehmetçiklerimizi de anma ve hatıralarını yad etmek üzere toplanmış bulunmaktayız.
Bugün ülkemizde hür, bağımsız ve huzur içinde yaşıyorsak, bunu kahraman şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin aileleri bizlerin en değerli emanetleridir. Kendileri devletimizin güvenceleri altındalar. Bu anlamlı günde başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla ve saygıyla anıyorum" dedi. Konuşmanın ardından İl Müftüsü Faruk Arvas şehitler için dua okudu.
Törene Vali Mustafa Tutulmaz, 3 Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek, Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Cumhuriyet Baş Savcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Kamu kurum kuruluş müdürlerinin şehitlik anıtının ziyaretinin ardından tören sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 8 yıl önce

dadaşların ruhu şad olsun.