Bu haber kez okundu.

Siirt’te Hayvancılık Yeniden Canlanıyor
banner229

Siirt Üniversitesi, Veteriner Fakültesince hazırlanan Keçi Irkı Islahı Projesi ile Siirt, yeniden hayvanlığın üretim merkezi haline geliyor.

Projeyi yakından takip eden Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, ilgili bakanlar nezdinde destek temaslarını sürdürüyor. Son olarak Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’la görüşen Aktay, Siirt’in hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak projenin, yakında ihale edileceğini teyit etti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Şındık’ın öncülüğünde geliştirilen projenin hayata geçirilmesiyle, bölgemizde en önemli geçim kaynağı olan küçükbaş hayvancılığı, sektörde diğer bölgelerle rekabet edebilir konuma gelecek.

Ayrıca birim hayvandan elde edilen verimin artırılmasına, hayvanlardan elde edilen ürünlerin işlenebileceği sanayi işletmelerinin kurulmasına katkı sağlanabilecek, kurulacak modern, model ve prototip nitelikteki işletmelerle bölge girişimcilerine cesaret verici adımlar atılması hususunda katkı sunulabilecektir.

Projenin Siirt tarım ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, "Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesince uygulanacak proje ile bölgemizde hayvancılık canlanacak ve kar edilebilecek bir yapıya kavuşacaktır. Bu sayede karlı bir sektör olan hayvancılığa ilgi artacak, girişimcilere yeni iş sahası oluşacak, istihdam artacak ve işsizlik azalacaktır. Projemizin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgemizin hayvancılığına önemli bir ivme kazandırılmasının yanında, elde edilen payet ve embriyoların ulusal pazara sunulması ile bölge ve ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlanacaktır. İlimiz açısından büyük önem arz eden bu projenin hayata geçirilmesi amacıyla ilgili bakanlarımız nezdinde bir çok girişimlerimiz oldu.

Bu görüşmeler neticesinde Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’la yaptığımız son görüşmede, projenin hayata geçirilmesi ile ilgili desteğini alarak, yakında ihale işlemlerinin başlatılacağını teyit ettim. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a teşekkür ederim. İlimiz ekonomisinin can damarı konumunda olan tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çabalarımız devam edecektir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Messi 5 yıl önce

Üniversitesi öğrencileri