Bu haber kez okundu.

Siirt’te Hacı Adaylarına Kâbe Maketli Eğitim Semineri Verildi
banner229

Siirt İl Müftülüğü tarafından, bu yıl hac için kutsal topraklara gidecek vatandaşlara Kâbe maketi etrafında uygulamalı eğitim yaptırılarak Hac ibadetleri hakkında bilgiler verildi.

Siirt Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde Siirt İl Müftülüğü tarafında düzenlenen uygulamalı eğitime, bu yıl hacca gidecek olan kadın ve erkek hacı adayları katıldı.

Seminerde Hacı adaylarına; ihramın nasıl giyileceğini, tavaf, Hac farizası esnasında uymaları gereken kurallar, kılık kıyafet kurallarından yolculuğa kadar uyulması gereken kurallar hakkında uygulamalı olarak çeşitli bilgiler verildi.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, vatandaşların gittikleri kutsal topraklarda güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim verdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının tüm il müftülüklerinde yapmakta olduğu Hac seminerlerinin başladığını ifade eden Altıok, “Bugün ilk seminerimizi yaptık. Gerçekten sizin de gördüğünüz gibi Siirtli değerli hacı adaylarımız, son derece şevkle, iştirakle büyük bir merak içinde bizleri dinlediler.

Bizlerde bu seminerlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda vermemiz gereken bilgileri, bugün ana hatları ile anlattık. Önümüzdeki günlerde bu seminerlerimizi daha da detaylandırarak, hacılarımızın Hac öncesi hazırlıklarından yolculuklarına kadar, Mekke’de Medine’deki otellerine tutum ve dav aranışlarına kadar, kendilerine gerekli olan sağlık ve sıhhatleri açısından, her türlü bilgiyi kafile başkanı, din görevlisi hocalarımızla ve sağlık konusunu da anlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Altıok, “Bütün hedefimiz; Hacılarımızın iki noktada bir, sağlık açısından kazasız belasız her hangi bir problem yaşamadan gidip gelmelerini sağlamaktır. Diğeri de, hacılarımızın bu kutsal görevlerini ve hac ibadetini İslam ruhuna uygun bir şekilde ifa etmelerini sağlamaya çalışmak, bir eksikliğin olmasına meydan vermemek için bütün gayretlerimizi gösteriyoruz.

Bu yıl Hac kurası çıkan tüm hacı adaylarını tebrik ediyorum. Rabbim kazasız belasız gidip gelmeyi kendilerine nasip etsin. ” şeklinde konuştu

Seminere Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Müftü Yardımcısı Mehmet Şirin Ayral, Hac Şube Müdürü Ali Çelebi ve Fireydun Demir ile birlikte hacı adayları katıldı.

Siirt’ten Hacca toplam 200 kişi gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 110 Hacı Adayı, Özel Şirketlerde 90 Olmak üzere Toplam 200 Kişi Kutsal Topraklara gidecektir.

Siirt Hacıları  27 Temmuz 2019 tarihinde Batman Havalimanından Cidde’ye uçacak, 07 Eylül 2019 tarihinde Hacı Adayları yurda giriş yapacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.