Bu haber kez okundu.

Siirt’te "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" Düzenlendi
banner229

Gıda Kontrol hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlendi.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan İl-İlçe Müdürlüklerinde görevli 20 personel sertifika almaya hak kazandı. Eğitim Tarım ve Orman Bakanlığınca Ankara’dan özel olarak görevlendirilen eğitmen Çiğdem Kurtar tarafından verildi.

Sertifika dağıtım törenine katılan İl Müdürü Ergün Demirhan ; "Gıda ve yem işletmeleri, ancak eğitim alarak sertifikalandırılmış resmi kontrol görevlileri tarafından denetlenebilmektedir.

Bu kapsamda Bakanlığımızca görevlendirilen eğitmenimiz bu zor dönemde ilimizde gelmiş ‘’Resmi Gıda Kontrolör Görevlisi Kursu" düzenlenmiştir. Eğitime İl ve İlçe Müdürlüklerimizden Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekimler olmak üzere toplam 20 personelimiz katılmıştır.

Kurs sonunda katılımcılara Kontrol Görevlisi Kursu Katılım Belgesi verilmiştir. Verilen bu kurs neticesinde sertifikalarını alan yeni kontrol görevlilerimiz Bakanlığımız adına 5996 sayılı Gıda Kanunu hükümleri doğrultusunda resmî kontrolleri yapmaya ve Kanunda öngörülen idarî yaptırımları uygulamaya yetkili hale gelmiştir.

İl Müdürlüğümüz, denetim ekiplerimize yeni katılan 20 gıda kontrol görevlisi ile birlikte İlimizde ve ilçelerimizin tamamında gıda denetimleri için daha güçlü hale gelmiştir.

Gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla ilimiz genelinde denetim yapacak yeni kontrol görevlilerine başarılar dilerim’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.