Bu haber kez okundu.

Siirt’te Filistin'deki Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı, Basın Açıklaması Yapıldı
banner229

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için Siirt halkının yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi. Cuma namazı öncesi ellerini açan cemaat, "Kudüs'ü zalimlerin işgalinden kurtar Allah'ım" diye dua edildi.

Siirt’te bir araya gelen siyasi parti temsilciler ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK), İsrail saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için, Siirt Çarşı Camii’nde cuma namazının ardından dualar edilip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gönülden dua edildi.

Allah’ım! Bütün dünyanın gözü önünde topluca katledilen mağdur ve mazlum Filistinli kardeşlerimize yardım eyle! Yeryüzünde zulme uğrayan tüm mazlumlara imdat eyle! Vatanımızı, milletimizi ve bütün insanlığı her türlü kötülükten muhafaza eyle! Ümmet-i Muhammed’e birlik ve beraberlik, feraset ve basiret ihsan eyle! Âmin!

Okunan hutbede ise Peygamberimizden örnekler verildi. “Yüce dinimiz İslam, barış ve esenlik, adalet ve merhamet dinidir. İslam’a göre bütün insanlar, din, can ve mal dokunulmazlığına sahiptir. Rahmet elçisi olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), savaşın da bir ahlakı ve hukuku olduğunu tüm dünyaya öğretmiştir.

Allah Resûlü (s.a.s), savaşta dahi olsa kadınlara, yaşlılara, çocuklara, mabetlere, hatta bitki ve hayvanlara asla zarar verilmemesini emretmiştir. “Tarih bize göstermektedir ki, zulüm ebedi olamaz ve zulümle âbâd olunamaz. Masumların kanları üzerine kurulu hiçbir hükümranlık uzun süre ayakta kalamaz.

“Kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.”

Filistinli kardeşlerimiz, Allah’ın izni ve yardımıyla kendi ülkelerinde özgürce yaşama imkanına mutlaka kavuşacaktır. Ümmet-i Muhammed olarak bize düşen, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Kardeşlik hukukumuzu canlı tutmaktır. Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinde onlara maddi ve manevi destek olmaktır. İşgal edilen topraklarına yeniden kavuşmaları için topyekûn gayret göstermektir.

Hak ve adalet mücadelesi verirken İslam’ın koyduğu sınırları asla aşmamaktır. Yanlış ve yanıltıcı bilgi ve paylaşımlara itibar etmemektir. Her alanda güçlü olmak ve yeryüzünde adalet ve merhametin teminatı olacak bir medeniyeti yeniden inşa etmek için var gücümüzle çalışmaktır.

Siirt’te  bulunan camilerde hutbenin ardından Filistin'e hem dua hem de gıyabi cenaze namazı kılındı.

NAMAZDAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığının düzenlediği basın açıklamasına katılırken STK temsilcileri de basın açıklamasına destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşandığına dikkat çekti.

"Siyonist İşgal Rejimi, Bütün Dünyanın Gözü Önünde Gazze’de Soykırım Uyguluyor"

Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet ve katliamın olduğunu söyleyen Toprak, "Gazze’nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor.

Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jeneratörlerin yakıtı bitti. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Ama İslam alemi sessiz, Dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır." dedi.

Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin’e sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Toprak, "Son aylarda Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerinize sahip çıkın. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine sahip çıkın.

Ümmetin yetimleri olan Filistinlilerin bağrından çıkan mücahitlerin direnişini destekleyin. Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten, korkaklıklarını bir kez daha ortaya çıkaran Filistinli mücahitlere sahip çıkın. siyonist işgal rejiminin yenilmez denilen ordularının, delinmez denilen demir kubbelerinin, kendilerinden habersiz kuş uçmaz denilen istihbarat örgütlerinin dünyanın gözleri önünde zelil olduğu manzaraya yıllardır hasret kalmıştık.

Hepimizin yüreğini ferahlatan bu görüntüleri sağlayan ve işgalci rejimi tüm dünyaya karşı rezil eden kahramanlara selam olsun. "Aksa Tufanıyla" şoka giren siyonistlerin Ebrehe kibrini, yerle bir eden çağın ebabillerine selam olsun." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa ve onu koruyan Filistin halkının, ümmetin namusu ve onuru olduğunun altını çizen Toprak, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da onlara sahip çıkacağız. Ancak bugün her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyaçları var. 1948’den bugüne siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam son safhadadır.

Siyonist terör şebekesi yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştiriyor. Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez." şeklinde konuştu.

"MÜSLÜMAN ÜLKELER EKONOMİK VE ASKERİ OLARAK MÜSLÜMAN KARDEŞLERİNİN YANINDA YER ALMALIDIR"

Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistlerin mazlum Filistin halkını acımasızca katlettiğini dile getiren Toprak, "Adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır.

Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Canımızla, kanımızla, malımızla mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her adımı destekliyoruz ve desteklemeyle devam edeceğiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

DİYARBAKIR İSTASYON MEYDANINDA DÜZENLENECEK OLAN MİTİNGE DAVET

Dünya Müslümanlarına seslenen Toprak, "Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm Müslümanlara sesleniyoruz! Filistin halkına sahip çıkın. Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen Mücahitlere sahip çıkın. Bir avuç inanmış mücahidin neler yaptığını ve neler yapabileceğini hepiniz gördünüz. Bu nedenle ulusal çıkarlarınızı bir tarafa bırakıp Kudüs’ün özgürlüğü için bir araya gelin ve tüm imkanlarınızı seferber edin.

Bu vesileyle ehli vicdan herkesi, Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve siyonist rejimi lanetlemek adına 15 Ekim Pazar günü Saat 13.00’te Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlenecek olan Mitinge davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.