Bu haber kez okundu.

Siirt’te Çiftçilere 38 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen proje çerçevesinde Pervari, Şirvan ve Eruh ilçelerinde üreticilere yonca ve fiğ tohumları dağıtıldı.

Şirvan ilçesinde düzenlenen yem bitkileri tohum dağıtım programına Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İlçe Müdürü Furkan Özüak, il/ilçe müdürlük teknik elemanları ve yem bitkisi üreticileri katıldı.

Şirvan Kaymakamı Recep Hasar programda,’’ Şirvan İlçemiz Siirt tarım ve hayvancılığının parlayan yıldızıdır. İl müdürlüğümüzün katkıları ile dağıtılan yem bitkileri tohumları ile hayvanlarımız kaliteli beslenecek verim artacaktır. Katkı sağlayanlara teşekkür ederim’’ dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan; “Tarımsal üretimin devamlılığı için şartlar ne olursa olsun çiftçilerin üretmeye devam ettiğini, daha kaliteli bir üretim, verim artışı ve karlı hayvancılık yapabilmek için projeyle Pervari, Şirvan ve Eruh ilçelerimizde 38 ton yem bitkileri tohumu dağıtarak 3.330 dönüm alanda yapılacak ekimler ile ilimiz kaba yem ihtiyacının bir kısmını karşılamak istediklerini, çiftçilere yönelik desteklerinin devam edeceğini’’ belirtti.

Pervari ilçesinde düzenlenen yem bitkileri tohum dağıtım programına Pervari Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Çayır ve Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci, İlçe Müdürü Osman Şeker il ilçe müdürlük teknik elemanları ve yem bitkisi üreticileri katıldı.

Pervari Kaymakamı Aziz Kayabaşı programda; “Hayvancılık ve yem bitkileri üretim potansiyeli yüksek olan ilçemizde yem bitkilerinin büyük önem arz etmektedir. Üreticilerimize yem bitkileri tohum desteği sağlayan Siirt Tarım ve Orman İl müdürlüğüne teşekkür ederiz” dedi.

Eruh ilçesinde düzenlenen yem bitkileri tohum dağıtım programına Çayır ve Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci, İlçe Müdürü Cumali Nas, il ilçe müdürlük teknik elemanları ve yem bitkisi üreticileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.