Bu haber kez okundu.

Siirt’te Camiler Cemaatine Kavuştu
banner229

Siirt’te Camilerin içinde ve avlularında İkinci Cuma Namazı Kılındı. Geçen hafta 20 Cami ve 7 alanda kılınan Cuma namazları bu hafta daha önce Cuma namazı kılınan bütün Camilerde sosyal mesafe kurallarına göre kılındı.

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu,  Yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle ülkemizde toplu ibadete ara verilmesinin ardından Siirt’te Camilerin içinde ve avlularında geçen hafta 20 Cami ve 7 Alanda kılınan Cuma namazı, bu hafta daha önce Cuma namazı kılınan bütün camilerde sosyal mesafe, Maske ve diğer  kurallarına göre kılındığını söyledi.

Müftü Kapıcıoğlu; Cuma namazlarının huzurlu ve sağlık açısında belirlenen kurallara göre kılındığını, bu kurallara vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun da uyduğunu söyledi. Camilere gelenler maskeli, Seccadeli ve girişlere takılan dezenfektan maddesi kullandı.

Siirt’te Bazı Camiler, seccadesi olmayan Cemaate Tek kullanımlı seccade ve maske dağıtımı yapıldı. Bu durumda Siirt Merkezinde bütün Camilerde Cemaatle 5 Vakit namaz ve Cuma namazı ile birlikte Camiler cemaatine kavuşmuş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pilot 4 yıl önce

Elhamdülillah ama bı sorun varda bugün cuma namazında dışarda namaz kílarken dışarı ses gelmiyordu bı zahmet müftülük konuya el atsa