Bu haber kez okundu.

Siirt’te Barikatlar Temizlendi
banner229
Siirt’te terör örgütü tarafından kurulan barikatlar teröristlerin halkın arasına karışıp kaçması ardından yoğun güvenlik önlemleri altında temizlendi.
Siirt’te Ulus ve Sakarya Mahallelerinde terör örgütü mensuplarınca kurulan 10 ayrı barikat güvenlik güçlerin desteğiyle Siirt Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi.
teröristlerce Sakarya Mahallesi’nde el konulan Belediye ye ait iş makinesi güvenlik güçlerince yapılan bomba kontrolü ardından yerinden alınarak belediye garajına çekildi.
Bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri Barış Meclisi platformu olarak 15 Ocak tarihinde 5 teröristin öldürüldüğü evlerde ve barikatların kurulduğu sokaklarda incelemede bulundu.
Daha sonra mahallelilerle bir araya gelen Barış Meclisi platformu Başkanı Ekrem Bilek, şiddetin mutlaka sivil alanlardan çekilmesi gerektiğini söyledi.
Bilek şöyle konuştu: “Karşımızdakileri karalayarak aşağılayarak karşımızdakileri hırpalayarak ve onlarda başkaları hırpalayarak bu barışın olması biraz uzun sürecek. Barış süreci çok uzun, meşakkatli, sabır isteyen ve çok fedakârlık gerektiren bir süreçtir.
Onun için biz sivil Toplum örgütleri Barış inisiyatifi olarak biz halen barıştan vaz geçmiş değiliz. Biz barışın mutlaka bir gün bu topraklara geleceğini ama bu barışın halkların hasiyetini ve şerefini koruyacağına inanıyoruz. Mahalledeki yaptığımız incelemede burada bir yaşamsal olayın yaşandığını gördük.
Bu yaşamsal olayın değerlendirilmesi farklı bir şeydir. Biz Barış Meclisi olarak mutlaka bu kentimizde ve keşke kırsal alanda da sağlaya bilsek bir an önce şiddeti ortadan kaldırılmasını istiyoruz.”
Kentten kaçan teröristlerin tekrardan eylem gerçekleştirme ihtimaline karşı güvenlik önlemleri artırıldı. Kentin hakim noktalarına tanklar yerleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTemizlendiBarikat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.