Bu haber kez okundu.

Siirt’te AB Uyum Danışma Ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı
banner229
Siirt Valiliği AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 yılı 1. dönem toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirildi.
Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsünde yapılan toplantıya; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ferhat Yasan, Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, İlçe Kaymakamları, Kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurumların proje birim sorumluları ve davetliler katıldı.
İl Valisi ve Kurul Başkanı Mustafa TUTULMAZ yaptığı açılış konuşmasında;”Avrupa Birliğine katılım süreci 2002 yılından itibaren kayda değer bir ivme kazanmıştır. Son 13 yılda çok önemli reformlar ve yasal değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Türkiye daha saydam, daha demokratik, daha güçlü, daha güvenilir, hukuka daha saygılı bir ülke haline gelmiştir. Katılım süreci sadece merkezde değil, yerelde de güçlü bir gayret ve koordinasyon gerektirmektedir.”dedi.
Avrupa Birliğine uyumun daha hızlı gerçekleşmesi ve mali kaynakların kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından daha verimli kullanılabilmesi için yerelde bazı uygulamalara geçildiğini belirten Vali Tutulmaz,”Bu gün bu toplantımızı; normal zamanlardan farklı olarak genişletilmiş olarak gerçekleştiriyoruz. Kurul üyeleri ile birlikte bu kurum ve kuruluşların proje birim sorumluları ve Dika Genel Sekreteri de kurulumuza katılmış bulunmaktadır.
Avrupa Birliğine katılım çalışmaları ile mali kaynakların kullanımı konularına çok önem veriyoruz. Bugün bu toplantımızda, İlimize yeni projeler kazandırmak için neler yapabiliriz, Valilik proje merkezi kurum ve kuruluşlara ne şekilde destek verebilir ve bu destek daha da nasıl arttırılabilir, İlimizde yürütülen projelerin daha verimli ve daha hızlı tamamlanması için neler yapılabilir, mevcut projeleri örnekleri ve yeni hibe programlarını konularını masaya yatıracağız. Toplantının başarılı geçmesini temenni ediyorum. “diye konuştu. V
alilik proje merkezinin çalışmaları hakkında bilgi veren AB Proje Merkez Müdürü Nurettin Kebapçı ise İlimizde yürütülen projelerin son durumu hakkında bilgi verdi. Tillo Turizmini Geliştirme Projesi ve Fıstık Fabrikası projelerinin son durumu hakkında bilgi veren Kebapçı, Projelerin bu kadar gecikmesinin Avrupa Birliği mevzuatından kaynaklandığını, önümüzdeki aylarda inşallah projelerin inşasına başlanacağı müjdesini verdi.
Toplantının son bölümünde ise proje uzmanı Erol Avcı, yeni açılan programların tanıtımını yaparak, ilimizde yürütülen yaklaşık 20 proje ile teklifi verilen 25 proje hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. İlimizden çok sayıda projenin kabul edilmesi ve ilimize daha çok kaynak çekilmesi için büyük bir gayret gösterilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAbUyumDanışma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.