Bu haber kez okundu.

Siirt’te 691 Adet (Bixi) Fişeği Ele Geçirildi
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri,silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan şahsın Siirt ili merkezinde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan aramada (691) adet 7.62x54 mm. çaplı PKM/PKMS (Bixi) fişeği ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Suç Örgütlerinin Finans Kaynaklarının Kurutulması ve Silah ve Mühimmat Kaçakçılığının Önlenmesi maksadıyla yapılan istihbarı çalışmalar esnasında elde edilen duyumda; Siirt ili merkezinde ikamet eden Z.Y. isimli şahsın haksız kazanç elde etmek maksadıyla silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı, şahsın elinde uzun namlulu silahlar ve bu silahlara ait mühimmatlar bulunduğu, silah ve mühimmatları H.E.’nin evinde sakladığı ve satmak amacı ile müşteri arayışında olduğu bilgisi alınmıştır.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 05 Ekim 2020 günü saat:15.00 sıralarında adli makamlardan alınan Arama ve El Koyma Kararına istinaden şüpheli Z.Y.’nin, H.E.’ye ait olan ve Siirt ili merkezinde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucu (691) adet 7.62x54 mm. çaplı PKM/PKMS (Bixi) fişeği ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek şüpheliler hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, soruşturma işlemleri Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütülecektir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.