Bu haber kez okundu.

Siirt’te 3 Bin 500 Yıllık Akabe Yolunda Doğa Yürüyüşü Yapıldı
banner229

Siirt'te Gençlik Haftası dolayısıyla Botan Vadisi Milli Park'taki 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü yapıldı.

Siirt Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince organize edilen etkinliğe katılan öğrenciler, eski E Tipi Kapalı Cezaevi önünden başlayarak Akabe Yolu'ndan Botan Çayı Ilısu Baraj Gölü kenarına kadar yürüdü.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Özekinci, milli park alanındaki Botan Vadisi'nin yanı sıra, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun doğal güzelliklerini yakından görme imkanı bulduklarını söyledi.

Kentin tarihi değerlerini turizme kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Özekinci, şöyle konuştu: "Doğa yürüyüşü yapıldı. Hem tarihimizi ve kültürümüzü anlatmayı hem de Gençlik Haftası kapsamında öğrenciler arasında kaynaşmayı amaçladık. Akabe Yolu önemli bir tarihi değerlerimizdendir.

Yürüyüş, 3 bin 500 yıllık Akabe yolunun geçilmesinin ardından, Botan Çayı Ilısu Baraj Gölü kenarında sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.