Bu haber kez okundu.

Siirt/Şirvan İlçe Kırsalında 750 Adet Kınalı Keklik Doğaya Salındı
banner229

Siirt’in Şirvan ilçe kırsal alanında 750 adet kınalı keklik doğayla buluşturuldu.

Yaban hayatının devamı için çalışmalarını aralıksız sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Keklik Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen 750 Kınalı Keklikleri, Siirt’in Şirvan ilçesi kırsalında doğaya saldı.

Programa; Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürü Nevzat Amcalar, Siirt Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Dernek Başkanı Murat Gül, Köy Muhtarları ile Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli katıldı.

Kınalı keklik popülasyonunu artırmak ve nesillerinin devamlılığının sağlamak için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 2020 Yılı Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı kapsamında, Gaziantep Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan getirilen 750 adet Kınalı Keklik, Yerleştirme Sahası olarak belirlenen Şirvan ilçe kırsalında doğaya salındı.

Bölgede av ve yaban hayati sahalarının tarım alanlarına dönüştürülmesi, tarımda ilaç ve gübrelemenin aşırı ve bilinçsiz kullanımı, kaçak ve usulsüz avcılık gibi nedenlerden dolayı kınalı keklik popülasyonunun azaldığı bu kapsamda doğaya salınan kekliklerin, buğdaylara zarar veren böcekler ve kenelerle beslendikleri için tarım alanlarına faydalı olduğu belirtildi.

Doğaya bırakılan kekliklerin koruma ve kontrolleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Jandarma birlikleri, Köy Muhtarlıkları ve Siirt Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği ile birlikte yapılacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.