Bu haber kez okundu.

Siirtli Hemşerimiz Hakan Nergis, Eyüp Kızılayı’nda Değişim Rüzgarları Estirecek
banner229

Türk Kızılayı İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, yazar ve spor bilimleri uzmanı, Eyüp Sultan’ın tanınmış isimlerinden Siirtli hemşerimiz Hakan Nergis, 2019 Şubat ayında İstanbul Eyüp’te yapılacak olan Kızılay kongresinde aday olacak.

Siirtli hemşerimiz Hakan Nergis, İstanbul Eyüp’te haftalık yayın yapan gazete Medya Haliç’e vermiş olduğu röportajı aynen yayınlıyoruz.

Medya Haliç: Hakan Nergis kimdir?

Hakan Nergis: Eyüp’te doğdum büyüdüm. 27 yıldır, doğma büyüme Defterdar Mahallesi’nde yaşıyorum. Eyüpspor’da kalecilik yaptım. “Hayat laftan anlamaz” isimli bir kitabım var. Kitap çalışmalarım devam ediyor. Kitabımın tanıtımını yapıp gelirini Kızılay’a bağışlayacağım. Bu tanıtımı kısmetse aralık ayı sonunda yapacağız.

Spor Bilimleri Fakültesini Okul ikincisi, bölüm birincisi olarak bitirdim.

Medya Haliç: Eyüp’te yaşayan bir genç olarak Eyüp’ü nasıl görüyorsunuz?

Hakan Nergis: Eyüp’te yaşayan bir genç olarak Eyüp’teki gençlik faaliyetlerinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Gençler için inovasyon merkezlerinin oluşturulması ve iş açısından istihdam sağlanmasının iyi olacağını düşünüyorum. Kötü alışkanlıklardan gençleri uzak tutabilmek adına Kızılay, Yeşilay gibi STK’larla gençlerin tanışmasını sağlayacak imkanlar sunulmalı. Kötü alışkanlıklardan kurtarıcı sportif faaliyetlerin ve mahalle içi spor alanlarının çoğaltılması ve futbol yanında diğer branşlarada futbol kadar ilgi gösterilmesi gerekmektedir.

Ben isterdim ki Kızılay’ın ve Yeşilay’ın spor takımları olsun, gençleri sokaklardan spor salonlarına, spor salonlarından da sokağa eğitilmiş, milli sporcular olarak bıraksın.

Medya Haliç: Türk Kızılayı’nda gençlik kolları başkanlığı yaptın. Halihazırda Kızılay’ın İstanbul İl Gençlik Kolları’nda yönetim kurulu üyesisin. Eyüp’te 2019 Şubat’ta Kızılay’ın kongresi var. Bununla ilgili başkanlık düşünceniz var mı?

Hakan Nergis: Türk Kızılayı, Eyüp şubesinde başarıyla takdir edilen görevlerim sonucu İstanbul il gençlik kolları yönetim kurulu üyesi oldum. Başkanlık için genel merkezimiz tarafından 3 dönem kuralı getirildi. Bizim şubemizde bu 3 dönem kuralına giriyor. Benim şu an söyleyeceğim tek şey, bize görev verilirse bu görevi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Lakin gençlik kollarında yaptığım projelerimde benim referanslarımdır.

Bu arada şahsımı Türk Kızılayı’na kazandıran, desteklerini esirgemeyen, gençliğin önünü açan Kızılay Eyüp Sultan Şube Başkanı Abit Tüfekçi başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımı sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.