Bu haber kez okundu.

Siirtli Fıstık Üreticileri Bütçe Yapmayı Öğreniyor
banner229

Gönüllü eğitmenler tarafından verilen “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimi Siirt'te gerçekleşti. Temel Finansal Okuryazarlık Prensipleri, Kişisel Finans Yönetimi, Harcama Kaydı Tutma, Birikimler, Borçlar, Finansal Hizmet Sağlayıcılar, Online Bankacılık, Riske Karşı Korunma gibi kişisel bütçe yönetimine ilişkin konuların pek çok farklı örnekle aktarıldığı eğitime 32 kişi katıldı.

Türkiye’de finansal okuryazarlık alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getiren “Paramı Yönetebiliyorum” projesi kapsamında Siirt’te düzenlenen eğitime 32 kişi katıldı. 

Proje ile bu yıl Ocak ayından itibaren çiftçilere de kişisel mali kaynakları bütçeleme ve finans hizmetlerini doğru kullanmaya yönelik ücretsiz eğitimler sunuluyor ve çiftçilerin finansal bilincini geliştirerek, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedefleniyor.

Eğitimlerde; temel finansal okuryazarlık bu prensipleri, kişisel finans yönetimi, harcama kaydı tutma, birikimler, borçlar, finansal hizmet sağlayıcılar, online bankacılık, riske karşı korunma yolları işleniyor.

Finansal okur yazarlık eğitimi hakkında çiftçilere eğitim veren eğitmen Mehmet Şirin Aksu ayrıca çiftçilerin talep ve sorunlarını dinleyip şunları aktardı;"Bu yıl fıstık hasatı yaklaşık bir ay erken yapıldı. Bunun nedeni de fistıkların yanması oldu.

Çiftçiler; Fıstıkların yanmasından dolayı çok zarar ettiklerini aktardılar. Ayrıca fıstık üreticileri; bu yanmaların tek sebebi aşırı sıcağın olmadığını bazen yanlış ilaçlama yönteminden kaynaklandığını söylediler. İlaçlama, budama ve bakımı ile ilgili çiftçilerde büyük bir eğitim eksikliğinin olduğunu belirtti.
Bu nedenle fıstık üreticilerini bilinçli bir çiftçi potansiyeline sahip üreticiler olarak yetiştirilmesi için Ziraat Odası ve Tarım ve Gıda İl Müdürlükleri mühendislerinin desteğiyle eğitim verilmesi gerekiyor.
Hedefim memleketimde ki tüm çiftcilerimize  yardımcı olabilmek ozellikle ilimizde ki fıstık üreticiliği  yapan vatandaşlarımızı paralarını nasıl yöneteceklerini, değerlendireceklerini, yatırım ve harcama yapacakları konusunda bilinçlendirmek istiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zahit guvenc 6 yıl önce

Ne sacma sapan projeler bunlar .

Avatar
Salih 6 yıl önce

Memlekette fıstık kalmadı hepsi yandı. Fıstık nasıl korunur eğitimi verseydiniz bide keşke. Tarım müdürlüğüne bu konuda çalışma yapmalıdır. Şehrimizin en önemli gelir kaynağını korumalıyız.