Bu haber kez okundu.

Siirtli Çiftçiler, Fıstık İşleme Tesisini Gezdi
banner229

Siirtli çiftçiler Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile AB'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Siirt Organize Sanayi Bölgesinde yapılan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisini gezdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ile Avrupa Birliğinin mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Siirt Valiliği bünyesinde faaliyete geçirilen Siirt Fıstığı İşleme tesisini Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Tillo Kaymakamı Erkan Savar, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan' ın katılımlarıyla çiftçilerle birlikte ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında tesisin tüm ünitelerini gezen çiftçiler, Siirt fıstığının hasattan salkımlarıyla gelen fıstıkların sofraya ulaşıncaya kadar kavlatma, ayırma, ayıklama, kurutma, kırma, kavurma, toz haline, füre haline getirme ve paketleme süreçlerini tesis başında yakından görme imkânı buldu.

Ardından Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan Başkanlığında Çiftçilerle toplantı yapılarak Siirt Fıstığı İşletme Tesisi ile ilgili fikir, talep ve öneriler görüşüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.