Bu haber kez okundu.

Siirt’in Yöresel Lezzetlerinin Tanıtıldığı 'Yöresel Yemek Fuarı" Sona Erdi
banner229

Siirt'te bu yıl 3'sü  düzenlenen 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yöresel Yemek ve Tatlılar Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara  ödülleri verildi.

Vali Dr. Kemal  Kızılkaya eşi Nurten Kızılkaya, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Siirt yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 'Yöresel Yemek Fuarı" ve Kapanış programına katıldı.

Yöresel yemek fuarını gezerek inceleyen Vali Kızılkaya, "Asırlar boyunca bu topraklarda yaşayan birçok medeniyetin ve uygarlığın izlerini taşıyan Siirt'imiz, Yöresel Mutfağı’ orijinal, benzersiz, kendine has özelikleri bulunan, zengin ve çok renkli bir mutfaktır.
Bu zengin mutfağının bir kültürel miras olarak, geleceğe taşınması ve tanıtılması ve en önemlisi turizme kazandırılması en öncelikli hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Vali  Kızılkaya, Hafa boyunca yaptığı yöresel yemeklerle etkinliğe destek veren Saliha Bayram  teyzemizi fuarın lezzet elçisi olarak tebrik etti.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.