Bu haber kez okundu.

Siirt’e Uzaklardan Mektup
banner229
Siirt’te siyaset denince akla gelen ilk isim Siirt’in Sevgilisi, Siirt’in sevdiği isim Fevzi SEVGİLİ
Sitemizi gurbetten takip eden bir hemşerimiz tarafından yazılan mektubu siz değerli takipçilerimizle paylaşıyoruz.
Yaklaşan Genel Seçimler öncesi güzel memleketim Siirt’ten, Kurtalan’dan uzak diyarlardan siz değerli hemşerilerimle muhabbet etmek ve naçizane düşüncelerimi paylaşmak için bu mektubumu sizler için kaleme alıyorum.
Her gün(Türk, Kürt, Çerkez, Laz hiç fark etmeksizin) insanlarımızın yaşamını yitirmesi ile uyandığımız bu kara günlerde yine ümidimizi koruyarak, dua ederek bu güzel topraklara barışın, kardeşliğin egemen olması için ne yapmalı diye kara kara düşünürken, yaklaşan milletvekili seçimlerinin bir ışık, bir aşama olacağını düşünerek ve ümit ederek yüreğimize bir nebze de olsa su serpilmektedir. Her seçimde Siirt’te, Kurtalan’da doyasıya yaşanılan o heyecan maalesef son seçimlerde yaşanılamamaktadır veya yaşatılamamaktadır.
Çünkü ithal adayların önümüze koyulması suretiyle dayatılma politikası olsun, memleket için hizmet etme aşk ve heyecanın sezilememesi veya sezdirilememesi olsun gibi nedenler seçim heyecanımızı büyük ölçüde körüklemiştir. Ancak ta ki Siirt’te siyaset denince akla gelen ilk isim Siirt’in Sevgilisi, Siirt’in sevdiği isim Fevzi SEVGİLİ’nin adı açıklanana kadar… Merhum Nizamettin SEVGİLİ’nin oğlu Fevzi SEVGİLİ…
Herkesin kendisinden bir parça gördüğü, benimsediği, Siirt’in farklı görüş ve ideolojisindeki insanların dahi sempatisini kazanmayı başarmış olan SEVGİLİ… Siirt’in, Kurtalan’ın ve diğer ilçelerimizin her mahallesini, her köyünü mezrasına kadar bildiği ve bilindiği isim Fevzi SEVGİLİ, memleket için ve çözüm sürecinin devamı hatta geliştirilmesi için önemli aktör olacak olan bu Siirt aşığına şans tanımaya, fırsat vermeye var mıyız?
Kendisini yakından tanıdığımız bu güzel insanın AK Parti Siirt 2. Sıradan adayı olarak gösterilmesi ile seçim hareketliliğin başladığı görünen bir gerçektir. Çünkü her zaman en çok güven veren ve ümit veren isimlerin başında gelen SEVGİLİ, olağanın dışına çıkarak yeni bir soluk ve yeni bir çalışma ile sahalara inmiş bulunmaktadır. Kendisinin aday gösterildiği partiyi sevmeyebilir, bazı politikalarından hoşnut da olmayabilirsiniz. Ancak kendisini ve rahmetli babasını yakından tanıyan biz vefalı Siirt halkı, Kurtalan halkı olarak SEVGİLİ’yi bu yolda yalnız bırakmamak, sahiplenmek ve mecliste bizi en iyi temsil edecek olan bu kardeşimizi, bu yol arkadaşımızı zafere taşımak bize en çok yakışan olacaktır diye düşünüyorum.
Bu vesileyle tekrar tekrar düşünerek, vicdanımızın sesini dinleyerek memleketimiz için bu tarihi fırsat için gereken çalışmanın ve desteğin yapılması şuuru ve inancıyla bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş ve bu topraklarda ölmeyi düşünen Hemşerimiz Fevzi SEVGİLİ’yi meclise taşımayı ümit ederek, siz değerli hemşerilerime selamlarımı yolluyorum…

Anahtar Kelimeler:
SiirtFevzi SevgiliMektup
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.