Bu haber kez okundu.

Siirt’e İnanç ve Kültür Turizmi Rotası Kapsamında Teknik Gezi Düzenlendi
banner229

DİKA tarafından finanse edilen, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi İnanç ve Kültür Turizmi Rotası Projesi kapsamında Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odasına bağlı Turist Rehberleri ve TURSAB yetkilileri Siirt iline ve Tillo’ya Teknik gezi kapsamında ziyarette bulundular.

Bu kapsamda; 25 Ağustos 2021 tarihinde İlimiz merkez ve Tillo İlçesini Ziyaret etmek üzere, 27 Rehber, 8 Turizm Acenta yetkilisi ve TÜRSAB İhtisas Komisyonu Başkan Yardımcısı İlham Seyyale, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Serhat Harman ile ŞURO yönetim kurulu başkanı Müslüm Çoban’ın katılımlarıyla Teknik Gezi Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik ve Faaliyetin temel amacı; profesyonel rehber ve Acenta yetkililerinin İlimizin tarihi dokusunu yakından görmelerini sağlamakla birlikte tur şirketlerinin dikkatini çekmek ve bu vesileyle Turizm amaçlı yapılan seyahatlerde Siirt’in Tur listesine dahil edilmesini sağlamaktır.

 Bu etkinliğin yürütümü için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce teknik destek sağlanarak ifa edilmiş olup, geziye katılan konuklar Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın tarafından gösterilen ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.

Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Sosyal Tesislerini de gezen kafile Yöresel Lezzetler lokantasında Siirt’in tescilli yemekleri hakkında bilgi aldılar. Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Serhat Harman ve ŞURO yönetim kurulu başkanı Müslüm Çoban; Siirt ilinin önemli inanç ve kültür turizmi potansiyeline sahip olduğunu ve hazırlanacak fizibilite raporu ile ilerleyen yıllarda bölgeye dönük önemli bir turist akışının olabileceğini belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.