Bu haber kez okundu.

Siirt ve Şırnak'ta Eş Zamanlı Terör Operasyonunda;20 Gözaltı
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siirt ve Şırnak illerinde yapmış olduğu 16 adreste PKK/KCK Terör Örgütüne erzak ve malzeme temin ettiği, örgüte finansman destek sağladıkları, örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettikleri, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve örgüt mensupları ile görüştükleri tespit edilen 20 kişiyi gözaltına aldı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, Bölücü Terör Örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar sonucunda, 2 ilde (Siirt-Şırnak) (16) adreste toplam (20) şüphelinin PKK/KCK Terör Örgütüne erzak ve malzeme temin ettiği, örgüte finansman destek sağladıkları, örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettikleri, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve örgüt mensupları ile görüştükleri tespit edilmiştir.

Söz konusu şüphelilere, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ile gerekli koordine kurularak icra edilen Kıran-Şehit J.Uzm.Çvş. Yasin BARAN 2019/125 operasyonunda şüpheli (20) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda;

- (17) Adet Cep Telefonu,

- (13) Adet Sim Kart,

- (1) Adet CD,

- (4) Adet USB (2 GB-8 GB- 8 GB-16 GB),

- (4) Adet Hafıza Kartı (1 GB-2 GB -2 GB-8 GB),

- (6) Adet Av Tüfeği,

- (1) Adet Notebook Bilgisayar (Hasarlı),

- (16) Adet Örgütsel İçerikli Mektup,

- (14) Adet Örgütsel İçerikli Fotoğraf,

-(3) Adet terör örgütünü simgeleyen bez parçası ile bol miktarda örgütsel doküman ve şifreli notlar ele geçirilmiş, ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınmıştır.

Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.