Bu haber kez okundu.

Siirt Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararları
banner229

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 13.04.2020 tarihinde saat 14:00’da Vali Ali Fuat ATİK  Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.
ALINAN KARARLAR;
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 03.04.2020 tarih ve 11 sayılı kararın 1. maddesinde “İl ve ilçelerimizde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmalarının 03.04.2020 tarihi saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklanmasına,” kararı verilmiştir.

Ancak bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetilerini kaybetmiş, günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde kendi başına yerine getirememesi nedeniyle başkalarının desteğine gereksinim duyan bireylerin uzun süre kapalı alanda kalmasının ruhsal ve fiziksel olarak sağlıkları üzerinde oluşturabileceği muhtemel olumsuzlukların dikkate alınması neticesinde; otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş “Özel Gereksinimi” olan çocuk ve gençlerimizin ebeveyn veya bakıcıları refakatinde, rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeleri yanında bulundurmak, enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına ve İlimiz sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilmesi bir ihtiyaç olarak değerlendirilmiştir.
    0.    Bu nedenle 01.01.2000 sonrası doğmuş olmakla beraber yukarıda yer verilen özel gereksinimleri sebebiyle dışarıda bulunmaları elzem görülen çocuk ve gençlerimizin getirilen yasaklamadan muaf tutulmalarına,
    0.    İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 31.03.2020 tarih ve 9 sayılı kararı ile  karantina altına alınan, Siirt Merkez Bahçelievler Mah. 1406. Sokak Özkoyuncu Apartmanı C Blok ve Siirt Merkez Afetevler Mahallesi 1805. Sokak Bina No:9 Efe Apartmanı 14 günlük sürenin dolması ve apartmanlarda salgın riskinin ortadan kalkmasından dolayı,  karantinanın 13.04.2020 tarihinde kaldırılmasına karar verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.