Bu haber kez okundu.

Siirt Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul  Kararları
banner229

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 13.06.2020 tarihinde saat 14:00’da Vali Ali Fuat ATİK  Başkanlığında toplanarak aşağıdaki karar alınmıştır.

ALINAN KARARLAR;

1-    Coronavirüs(Covid -19) salgınından  tüm vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla; yazılı/görsel/sosyal medyada yer alan haberlerde vatandaşlarımızın toplu olarak katıldığı asker uğurlama törenlerinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarının yok sayıldığı görülmektedir.

Sağlık Bakanlığının sık sık vurguladığı üzere salgın riskinin tamamen ortadan kalkmadığı göz önünde bulundurulduğunda, vatandaşlarımızın toplu olarak katıldığı asker uğurlama törenlerinin Koronavirüs salgın riskini artıracağı için ikinci bir karara kadar yasaklanmasına,

2-    İlimiz ve ilçelerinde vatandaşlarımızın toplu olarak katıldığı gösteri, yürüyüş vb. etkinlikler ile  şehir içi ve şehirlerarası  yapılacak toplu araç konvoylarının (Düğün konvoyu, asker uğurlama konvoyu vb.) toplu uğurlama ve karşılamaları, Koronavirüs salgın riskini artıracağı için ikinci bir karara kadar yasaklanmasına karar verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.