Bu haber kez okundu.

SİİRT VALİLİĞİ, DEPREMZEDE AİLELERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR
banner229

Siirt Valiliği, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kentte gelen depremzede aileleri ağırlamaya devam ediyor.
Siirt Valiliği koordinasyonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Siirt Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), AFAD ve İl Müftülüğü ekipleri, Siirt'te misafir edilen 3 bin 740 kişiye destek sağlıyor.
Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Siirt’te gelerek buradaki yurt, pansiyon, otel ve kamuya ait misafirhanelere yerleşen, akrabalarında kalan ve ev tutarak yeniden bir düzen kurmaya çalışan depremzedelerin ihtiyaçları Siirt Valiliği koordinasyonunda oluşturulan ekipler tarafından tek tek tespit edilerek, karşılanmaya devam ediliyor.
İl genelinde 17 Şubat tarihi itibariyle 1064 aile 3767 kişi misafir ediliyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Kredi Yurtlar Kurumu ve kamu misafirhanelerinde misafir edilen 400 kişiye de günlük 3 öğün sıcak yemek servis ediliyor.
Evlerde kalan kalan depremzede ailelere de kuru gıda, alışveriş kartı, battaniye, çocuk bezi ve maması yardımları düzenli bir şekilde yapılıyor.
Depremzedelerin kıyafet ihtiyacı da Siirt Gençlik Merkezinde hazırlanan reyonlardan temin edildi.
Ayrıca Depremden etkilenerek ilimize gelen depremzede ailelere ve çocuklara “Psikososyal Destek Masaları" ile psikolojik ilk yardım desteği verilmeye başlandı. Okul öncesi öğretmenlerimiz ve Gönüllü Psikolojik Danışmanlar, psiko sosyal destek çalışmaları sürüyor.
Kent genelinde devam eden yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.