Bu haber kez okundu.

Siirt Valiliği, Boğulma Olaylarına Karşı Uyardı
banner229

Siirt Valiliği, su seviyesi yükselen Botan Çayı’nda vatandaşları boğulma vakalarına karşı uyardı.
Siirt Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Siirt İli sınırları içerisinde ve Botan Çayı üzerinde, 4628 ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerince inşa edilen Kirazlık Regülatörü, Alkumru Barajı ve HES tesisleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından işletmeye açılarak enerji üretime devam etmektedir.
2023 yılı bahar dönemine girmemiz münasebetiyle Botan nehri havzasında gelecek yağışlar ile birlikte Botan çayına gelen su miktarları artış gösterecektir. Bu nedenle genelde 1-15 Nisan tarihleri arası olarak kabul edilen feyezan başlangıç döneminin bu yıl Mart ayı içinde olacağı tahmin edilmekte olup, Mart veya Nisan ayı içinde Baraj Gölümüzün dolması beklenilmektedir. Bu nedenle gelen suya bağlı olarak Mart-Nisan-Mayıs-Haziran aylarında normal işletme şartları dışında kontrollü olarak baraj kapakları açılarak Mansaba su bırakılması muhtemel görülmektedir.
Feyezan dönemi süresince (özellikle 15 Mart-30 Haziran tarihleri arasında) ve özellikle yaz aylarında vatandaşların gerek piknik yapmaları gerek serinlemek ve benzeri faaliyetlerde bulunmak için Botan çayı kenarı sıklıkla kullanılmaktadır. 
Bu sebeple, hem feyezan döneminde ve de yaz ayları boyunca hem de işletme sebebiyle mansaba her zaman bu bırakılacağından dolayı nehir yatağında su seviyesinin de yükselebileceği dikkate alınarak, herhangi bir can ve mal kayıplarının oluşmaması için vatandaşlarımızın Botan Çayına yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.