Bu haber kez okundu.

Siirt Vakfı Diyarbakır'da 1500 Kişilik İftar Çadırı Açtı
banner229

Diyarbakır'da Siirtliler Vakfı ve Siirtliler Derneği tarafından Bağlar ilçesinde bin 500 kişilik iftar çadırı açıldı.

Siirtliler Vakfı ve Siirtliler Derneği tarafından çoğunluğu Sur ilçesi ve Suriye'den göç etmiş olanların yaşadığı merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesinde bin 500 kişilik iftar çadırı açıldı. Her Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Diyarbakır Siirtliler Derneği ve Siirt Vakfı Başkanı Adnan Öktüren, "Diyarbakır'da 18 yıldan beri dernek çalışmalarımız, 2 yıldan beri de vakıf çalışmalarımız devam etmektedir.

18 yıl içerisinde her Ramazan ayında muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza gıda paketleri yoluyla ve öğrencilere de burs vermek suretiyle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yoksul vatandaşlarımızın çoğunlukta bulunduğu Şeyh Şamil Mahallesinde de geçen yıl 750 kişiye Ramazan ayı boyunca iftar verdik. Bu yıl bu rakamı bin 500'e çıkarmak suretiyle iftar çadırımızı tekrar açtık. Burada iftar yemeğinin yanı sıra evlere sıcak yemek dağıtıyoruz.

Bu mahalledeki insanların genel profili açlık seviyesindeki bir geçim endeksine sahip. Çoğu buraya göç etmek zorunda kalmış aileler. Diyarbakır'daki insanlarımız yardım edecekse yoksul durumdaki insanların çoğunlukta bulunduğu bu tür mahallelere yardımda bulunsun" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
helin 7 yıl önce

bizleri kandırdılar 250
lira ile personelleri kazıkladılar okadar temizlediler 100 tl tek verdiler aşçılardann daha çok çalıştılarda şimdi aşçılar 1000 lira vermişler