Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinin Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi
banner229

Siirt Üniversitesinin Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde görev yapan Arş. Gör. Merve Sandıkçıoğlu’nun yürütücü olarak TÜBİTAK 1002 – C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programına sunduğu ve aynı zamanda doktora tez sahasında gerçekleştirdiği “Gölbaşı Havzası (Adıyaman)’da 6 Şubat 2023 Maraş Depremlerinin Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Proje ekibinde aynı bölümde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Serkan Sabancı, Dr. Öğretim Üyesi Belgin Sol araştırmacı olarak; Matematik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Ülgen yardımcı personel olarak görev alıyor.

Projenin danışmanlığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uzun üstlenmektedir.

Proje kapsamında, çalışma sahasında depremin meydana geldiği yerleşim yerleri ve yollar üzerindeki etkileri ve ayrıca arazi üzerinde meydana getirdiği deformasyonlar tespit edilerek dağılışları belirlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.