Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Uzaktan Kontrollü Bomba İmha Robotu Geliştirildi
banner229

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melih Kuncan'ın danışmanlığında, Mısırlı öğrenci Abdulrahman Nasr Abdulrahman Abdulmajjd tarafından bitirme tezi olarak "Uzaktan Kontrollü Bomba İmha Robotu" projesi hazırladı.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenen proje kapsamında tasarlanan ve laboratuvar aşamalarını başarıyla geçen robot, farklı ışık ve alanlarda da test edildi.

Cep telefonu, tablet ve bilgisayarla kumanda edilebilen prototip robotun elde ettiği olay yeri görüntüsü kontrol merkezine aktarılıyor.

Farklı platformlarda bulunan bilgisayar yazılımlarıyla çalışan robot, açık kaynak kodlu olarak tasarlandığından istenilen zamanlarda geliştirilebilme imkânı da sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.