Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Temel Arama Kurtarma Eğitimi
banner229

Siirt Üniversitesi DAKİK öğrenci topluluğu, 18-19-25-26 Mart tarihlerinde "Temel Arama Kurtarma Eğitimi" verdi.

Siirt İl AFAD Müdürlüğü'nün  personelleri tarafından verilen eğitimde, Siirt İl AFAD'ın Müdürü Cahit Akkoyun ve arama-kurtarma eğitmenlerinin üstün çabasıyla eğitim başarıyla tamamlandı.

Siirt Üniversitesi DAKIK Akademik Danışmanı Uzman Eğitmen Malik Durmaz tarafından verilen eğitimlere Siirt DAKİK üyesi 40 öğrenci katıldı.

Öğrenci, akademisyen ve idari personelden oluşan 40 kişilik ekip kentsel arama kurtarmada kullanılan temel ekipmanları tanıdı ve kullandı.

Eğitimin uygulama kısmı Siirt İl Tarım Müdürlüğünün yıkım amacıyla boşaltılan lojmanlarında yapılarak, eğitim tatbikatla sonlandırıldı.

DAKIK Akademik Danışmanı Malik Durmaz, eğitmen ve katılımcılara gösterdikleri üstün gayretten ötürü teşekkür ederek, "bu eğitim üniversitemizde geniş katılımlı bir arama kurtarma takımı oluşturmak için iyi bir başlangıç" olacağını söyledi. 

Topluluk kurucularından Veysel Özgür Erdoğan mezun olmasına rağmen eğitimin tüm safalarında arkadaşlarının yanında bulunarak,  "kurulduğu günden bu yana 3 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bu denli bir ilerleme kaydetmesi büyük bir başarı olduğunu ve bu başarıda değerli büyüklerimiz ve sevgili arkadaşlarımın katkısı takdire şayandır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.