Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi” Eğitimleri Verilecek
banner229

Siirt Üniversitesi “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi” konularında ders veren ilk üniversitelerden biri oluyor.

YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki işbirliği ile “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında Siirt Üniversitesinde  iki akademisyen “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi” eğitici eğitimi aldı.

Yakın zamanda bu alanda Siirt Üniversitesi tarafından akademisyenlerin ve öğrencilere “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi konularında sertifikalı eğitimler verilmesi planlanıyor.

İlk olarak çoğu teknik 8 üniversite ile başlatılan projenin ikinci aşamasına eklenen 16 üniversite arasında Siirt Üniversitesi de bulunuyor. Eğitimin verilebilmesi için gerekli CISCO sistem kurulumu tamamlanma aşamasına gelen üniversitemizde, konu hakkında YÖK’ten gelecek yönlendirmeler bekleniyor.

YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanındaki iş birliğinin ikinci adımı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’ın da katıldığı video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıyla atıldı.

Toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr. Naci Gündoğan, projede yer alan üniversitelerin rektörleri ve bu üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alacak olan akademisyenler ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık da katıldı.

Siirt Üniversitesinde “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi” dersleri açılacak Proje kapsamında, CISCO Network Akademi’nin sertifika programına Siirt Üniversitesi adına katılarak ‘eğitici eğitimini’ alan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenleri Öğr. Üyesi Dr. Volkan Müjdat Tiryaki ve Öğr. Üyesi Dr. Bashar Alhaj Ahmad, “siber güvenlik” ve “ağ yönetimi” konularında akademisyenlerimize de eğitim verecek.

Ayrıca 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Döneminde öğrencilerimize yönelik “Siber Güvenlik” ve “Ağ Yönetimi” derslerinin açılması da hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine 2 yıl önce

Çok güzel oldu
bende siber güvenlik öğrenmeyi çok istiyordum
Siirtinde böyle projelerde yer alması beni çöm mutlu etti