Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Romanov Cinsi Koyunların Satışına Başlandı
banner229

Siirt Üniversitesinin ilimizde tarım ve hayvancılıkta verimliliği arttırmaya yönelik çalışmaları devam ediyor.

Veterinerlik Fakültesinin Ukraynadan getirdiği Romanov cinsi koyunların satışına başlandı. Bir süre önce ilimize getirilen ve uyum süreci içerisinde sayıları 50 adetten 128 adede ulaşan koyunlar yetiştiricilerin büyük ilgisini çekiyor.

Koyunların satışı nedeniyle Üniversitenin Kezer Kampusunda bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Erman amaçlarının yeni ürünleri Siirt’e getirterek çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin gelirlerini arttırmak olduğunu söyledi. Romanov cinsi koyunların Siirt iklimine büyük uyum sağladığını ve kısa sürede çoğaldığını belirten Prof. Dr. Erman ”Amacımız çiftçi ve yetiştiricimizin gelirin yeni ürünlerle arttırmaktır.Bu açıdan Romanov cinsi koyunlar avantajlıdır. Bu koyunlar ilimiz iklimine büyük uyum sağladılar. Kısa sürede sayıları 50 den 128’e çıktı.” Dedi.

Rektör Yardımcısı veteriner hekim Prof. Dr.Nihat Şındak’ta koyunların tam uyum sağladıklarını belirterek, şunları ifade etti ”Bu koyunlar 7 ayda bir doğum yapıyorlar. Bu doğumlar da üçüz ve dördüz oranları yüksektir. İlimiz iklimine tam uyum sağlayan bu koyunların satışını başlatıyoruz.” 10 adet koyun satın alan Adnan Uyar'da bu koyunları erken doğum yapmaları nedeniyle tercih ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arafat 5 yıl önce

Fiyat yüksek