Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Pandemi Döneminde Uzaktan Eğitim Süreci Değerlendirildi
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın başkanlığında Rektör Yardımcıları, Uzaktan Eğitim Merkezi ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının katılımı ile pandemi döneminde uzaktan eğitim süreci hakkında istişare toplantısı yapıldı.

Uzaktan eğitim sürecinin hem öğrenci hem de kurum açısından oluşturduğu durumlar masaya yatırıldı. Sistemin içindeki aksaklıkların giderilmesi ve denetleme mekanizmalarının daha sıkı hale getirilmesi konuşuldu.

YÖK’ün yönergeleri dikkate alınarak tekrar ele alınan eğitim ve öğretim programında, ders içeriklerinin sağlıklı bir şekilde oluşturulması, yaşanan teknik ve teknolojik aksaklıkların giderilmesi ,sınav ve ödev formatlarının ölçme değerlendirme açısından gözden geçirilmesi konularında adım atılması kararlaştırıldı.

Yapılan değerlendirme ve düzenlemelerin uygulanmaya konulacağı ve geniş kapsamlı olarak tekrar gözden geçirileceği ifade edilirken, Uzaktan eğitim Sistemi’nin öğrencilerin yük ve yoğunluğunu azaltacak fakat eğitim ve öğretimin niteliğinden taviz vermeyecek şekilde düzenleneceğine vurgu yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.