Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Hasat Zamanı
banner229

Bilinçli ve modern tarım tekniklerini uygulayan Siirt üniversitesi bölge çiftçisine örnek olmaya devam ediyor.

Siirt Üniversitesi Tarım Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 2019-2020 üretim sezonunda 258 dekarı üretim, 25 dekarı da deneme alanı olmak üzere toplam 308 dekar alanda tarla bitkileri üretimi gerçekleştirdi.

2019-2020 üretim sezonunda ortalama dekar başına 365 kg arpa, 467 kg buğday elde eden üniversitemiz bölge ortalamasının oldukça üstünde bir verim elde etmeyi başardı.

Merkezde fıstık ve badem bahçesinde tekniğine uygun olarak toprak işleme, budama, ilaçlama, gübreleme vb. faaliyetlerinin dışında 2019-2020 üretim yılı içerisinde yaklaşık 850 aşısız çöğür, Siirt Fıstığı çeşidi ile aşılanarak üretime kazandırıldı.

Araştırma merkezinin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde elde edilen ürünler Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü aracılığı ile peyderpey satılmakta olup yetiştirilen ürünlerden yonca, arpa ve mercimek samanı yine üniversitemiz bünyesinde bulunan Keçi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kullanılmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.