Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Final  ve Bütünleme Sınavları Uzaktan Eğitim Sistemi Üzerinden Yapılacak
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Üniversitesi resmi instagram hesabından canlı yayınla öğrencilerle buluşarak Final ve Bütünleme sınavları ile ilgili alınan son kararları paylaştı.

Rektör Erman, “Siirt Üniversitesi olarak varlık nedenimizi öğrencilerimiz olarak görüyoruz. Üniversitemiz sizlerle daha güzel olacak. Öğrencilerimizin Siirt Üniversitesi mensubu olmanın haklı gurur ve sevincini yaşamaları için yoğun çalışmalar yapıyoruz“ diyerek konuşmasına başlayan Rektör Erman, canlı yayında alınan son kararları şu şekilde açıkladı;

Final ve Bütünleme Sınavları Uzaktan Eğitim sistemi Üzerinden Yapılacak

Vize sınavlarımız öğrencilerimizden gelen talep doğrultusunda senatomuzun kararı ile uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden ödev yüklenerek gerçekleştirildi.  

Akademik takvimimizde belirtildiği şekilde final sınavları 27-Mayıs/05-Haziran, bütünleme sınavları 15-24 Haziran ve tek ders sınavı da 01-Temmuz tarihlerinde yapılacaktır.

Öğrencilerimizin beklentisi doğrultusunda üniversitemiz senatosunca; Final, Bütünleme ve Tek Ders sınavlarını da uzaktan eğitim sistemimiz (SİUZEM) üzerinden yapma kararı aldık. Sorumlu öğretim üyesinin tercihine bağlı olarak sınavlar 3 şekilde gerçekleşebilecek;

1.  Online olarak belli bir gün ve saate belli bir süre içerisinde test şeklinde,

2.  Offline olarak klasik örgün eğitimde olduğu gibi sorumlu öğretim üyesinin sisteme yüklediği sorulara belli bir sürede cevap verme şeklinde,

3.  Son olarak vize sınavlarınızda olduğu gibi ödev şeklinde yapılabilecek. Eğitim Fakültesi ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizin kalan stajları uzaktan eğitim sistemi üzerinden ödev veya proje hazırlaması şeklinde tamamlanacak.

Diğer kamu kuruluşlarında staj yapan öğrencilerimiz için de ilgili kuruluşun kararı dikkate alınarak stajlar tamamlanacak. Uzaktan eğitim ile verilemeyen uygulamalı dersler (örn. Veteriner Fakültesi ve Mimarlık Bölümü dersleri gibi) yaz öğretiminde verilecektir.

Yaz öğretimi, bütünlemelerden bir hafta sonra başlayacak ve bir ay içerisinde yoğunlaştırılmış eğitim ile tamamlanacaktır. Lisans bitirme tezleri, uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden danışman öğretim üyesinin sorumluluğunda tamamlanacaktır. Uzaktan eğitim sisteminde vize ve final sınavlarına katılmış olmak derslerden devam alma konusunda yeterli olacaktır.

Canlı yayının sonunda Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, “Pandemi ile ilgili olarak alınan tedbirler ülkemizde normalleşme sürecinin başlamasını sağladı.

Uygulanmakta olan Uzaktan Eğitim Sistemi de alınan bu tedbirlerin bir sonucudur. Öğrencilerimizin kendi sağlıkları ve toplum sağlığı bakımından virüs salgını ile ilgili olarak alınan kararlara uymalarını özellikle tavsiye ediyor, tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.