Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Edebi ve Tarihi Yönleriyle Çanakkale Paneli Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesinin hazırlayıp sunduğu Paneller Dizisinin 6. etkinliği “Edebi ve Tarihi Yönleriyle Çanakkale Paneli” Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından --Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans salonunda, Siirt üniversitesi öğretim elamanları, öğrencilerin ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Panel, Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hasan Basri MEMHUDOĞLU’nun ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN ve açılış konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Erman: “18 Mart 1915’te yaşadıklarımızın bugünümüzde de devam ettiğini, 1915’te ve öncesinde olduğu gibi milletimizi kullanmak, yok etmek isteyen aktörlerin olduğunu görmekteyiz. Ama milletimiz her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmış bu onur mücadelesinden alnı açık çıkmıştır.” diyerek Çanakkale ruhunu canlandıran etkinliği hazırlayanlara teşekkür etti.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim CANSEVER, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali ATKAN ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğü adına Başkomiser Yasemin ÇİÇEK’in de katıldığı panel, yoğun ilgi görmesi yönüyle dikkati çekti.

Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rezan KARAKAŞ “Çanakkale: Edebiyat ve İnsan”, Sosyal Bilimler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Uğur DEMLİKOĞLU “Tarihi Yönden Çanakkale” ve Panel Moderatörü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Erhan AKIN “Çanakkale Şehitleri Şiiri ve Tahlili” adlı sunumlarını gerçekleştirdi. Yıl İlkokulu 4/C sınıf öğrencilerinin sınıf öğretmenleri Hasan YILMAZ ve İngilizce Öğretmenleri Seda AYDINLI’nın katkılarıyla hazırladıkları “Çanakkale Zaferi Temalı Oratoryo Gösterimleri” ise etkinliğe renk kattı.

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan programda “Çanakkale” ruhunun Türk milletinin kalbinde sonsuza dek yaşatılmasının adeta bir zaruret, bir borç ve görev olduğu, gerek panelistler, gerekse diğer konuşmacılar tarafından bir kez daha vurgulandı.

Panel, öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.